Cum sa devii parior profesionist

Multi oameni cred ca este nevoie sa castigi cel putin 80% din pariurile tale ca sa faci bani seriosi din treaba asta. La prima vedere poti spune ca este normal sa gandeasca asa, dar adevarul este cu totul altul. Adevarul este ca diferenta dintre procentajul de reusita al pariorilor profesionisti si pariorii amatori, este mult mai mica decat v-ati putut imagina vreodata.

Pentru explicatiile urmatoare vom defini notiunea de “pariuri echilibrate” ca fiind pariurile cu fix doua variante de castig, avand probabilitati egale pentru fiecare.

Exemplu: Pariurile pe “Total Goluri” – Peste 2.5 si Sub 2.5 goluri, cu o cota pentru fiecare varianta de 1.93. La acest tip de pariuri exista 50% sanse pentru fiecare varianta de castig. Tot in categoria pariurilor echilibrate intra si pariurile pe total cornere, total cartonase sau chiar handicap asiatic (in anumite cazuri).

Jucand la pariuri echilibrate oricine poate obtine un procentaj de reusita de 50%. La urma urmei nu trebuie decat sa dai cu banul si ai sanse mari sa faci 50% :) . Profitul caselor de pariuri vine de la diferenta de cote, dar despre acest lucru vom vorbi in alt articol.

Jucatorii profesionisti de pariuri rareori sustin un 57-58% procentaj de reusita pe termen lung, iar de cele mai multe ori se invart undeva intre 54-55%.

Dar pana la urma de unde vine profitul jucatorilor profesionisti de pariuri si mai ales cum reusesc sa castige multi bani ?

Matematic se poate demonstra ca profitul obtinut de pe urma a 200 de pariuri la procentaj de reusita 55%, este mai mare decat profitul obtinut dupa 50 de pariuri la procentaj de reusita de 60%. In alte cuvinte cu cat mai mult pariezi cu atat mai mult vei castiga.

Un alt lucru pe care pariorii profesionisti il stiu este: Cu cat pui mai multe pariuri, cu atat te vei apropia mai mult de procentajul de reusita care iti reflecta valoarea. Ca si in cazul monedei, daca arunci doar de zece ori, se poate sa pice de 8 ori pe marca si de 2 ori pe ban. Dar daca arunci de o suta de ori, sau chiar o mie de ori, atunci te vei apropia tot mai mult de procentajul normal, 50% – 50% pentru fiecare parte a banului.

Vom clarifica printr-un exemplu tot ce am explicat pana acum:

Sa zicem ca un parior amator pe nume Alex, pune cate un pariu echilibrat la saptamana pe echipa lui favorita. Presupunem cote de 1.93 la fiecare pariu. Aceasta cota se poate obtine desigur la “Total goluri”.

Dupa un an, Alex a castigat 55% din pariurile sale, 29 la numar. Daca a pariat 100$ pe fiecare meci va iesi pe plus cu 397$.

29 x 1.93 x 100$ = $5597 – 5200$ = 397$ profit

In alt caz un parior profesionist va pune cam 20 de pariuri pe zi a cate 100$. Sa urmarim acum calculele pentru cazul in care termina anul cu un procentaj de reusita de numai 53% ( mai mic decat al lui Alex )

20 jocuri x 365 zile = 7300 pariuri
53% din 7300 pariuri = 3869 pariuri castigatoare.
3869 pariuri castigate la cote de 1.93, a cate 100$ fiecare = 746.717$
746.717$ – total mizat = 746.717$ – 730.000$ = 16.717$

Asadar: PROFIT NET = 16.717$

Dupa cativa ani un parior profesionist va paria 1000$ la fiecare pariu, si va termina anul cu 167.000$ profit.

Concluzia: Pariorii profesionisti pariaza cu mult mai mult decat cei amatori. Trebuie sa stiti ca 55% din 500 de pariuri castigate, inseamna profit mai mare decat 65% din 50 pariuri.

Ideal este sa puneti 8-10 pariuri pe zi si sa nu riscati pe un pariu mai mult de 2.5% din partea a patra a bankroll-ului. Mai exact, miza pariurilor pe fiecare zi nu trebuie sa depaseasca 25% din bankroll, pentru a obtine rezultate optime.

Cuvinte cheie in pagina: ,

Comentariile sunt inchise.