Bielsa face un pas inapoi, va ramane la Athletic

Antrenorul argentinian demisionase dupa ce Athletic Bilbao nu il sustinuse cu privire la criticile aduse de antrenor restructurarii centrului sportiv al clubului

Marcelo Bielsa va ramane la carma echipei Athletic Bilbao, cel putin pe moment. Conducerea clubului basc l-a convins pe antrenorul argentinian sa faca un pas inapoi dupa ruptura de ieri. Cele doua parti si-au conces doua saptamani de proba, dupa care vor lua o decizie definitiva.

„Loco” decisese sa prezinte demisia dupa ce clubul declarase ca nu este de acord cu criticile aduse de antrenor privind restructurarea centrului sportiv din Lezama. Zilele trecute, Bielsa, in vederea sezonului viitor, a fost destul de critic cu privire la activitatea de restructurare al centrului sportiv si a ajuns sa se certe cu unul din responsabilii lucrarii: “Conditiile in care se afla centrul sportiv din Lezama sunt o insulta la adresa jucatorilor. Eu m-am indignat cand una din persoanele responsabile de lucrari nu a recunoscut acest lucru si a inceput sa ma jigneasca”, a declarat Bielsa. „Eu nu il respect pentru ca nu si-a facut treaba cum trebuie”.

Clubul declarase public ca nu il sutine pe antrenor cu privire la criticile aduse. La auzirea declaratiilor clubului, fostul selectioner al reprezentativelor Argentinei si lui Chile a decis ieri sa-si faca valiza, in ciuda reinnoirii contractului pana in luna iulie 2013. Astazi, Bielsa a facut un pas inapoi si si-a luat o „pauza de reflectie”.

Acesta este cel de-al doilea an la carma echipei pentru Bielsa, care a reusit sa obtina accederea in finalele Europa League si Copa del Rey, pierdute respectiv impotriva lui Atletico Madrid si Barcelona.

Cuvinte cheie in pagina: , , ,

Comentariile sunt inchise.