Este de neconceput ca Di Matteo sa nu ramana la Chelsea

Presa engleza este de parere ca antrenorul provizoriu a lui Chelsea, italianul Roberto di Matteo merita sa ramana pe banca echipei si la anul. Si Bruce Buck recunoaste ca italianul este un candidat valabil la functia de antrenor permanent

Este de neconceput ca Roman Abramovich sa nu ii reinnoiasca contractul lui Roberto Di Matteo dupa ce a castigat Liga Campionilor. Aceasta este aparerea presei engleze dupa victoria clubului londonez in finala Ligii Campionilor impotriva lui Bayern München. Italianul, in varsta de 41 de ani a devenit asadar un candidat valabil pentru functia de antrenor permanent. „A reusit sa faca minuni, le-a permis jucatorilor sa-si regaseasca increderea in sine si sa dea tot ce pot pe teren”, a declarat Bruce Buck, directorul sportiv a lui Chelsea.

Di Matteo, care a preluat echipa in martie dupa demiterea lui André Villas-Boas, a reusit sa castige Cupa Angliei si Liga Campionilor, obtinand asadar si calificarea in editia viitoare a competitiei (in ciuda faptului ca Chelsea a incheiat sezonul Premier League pe locul 6 in clasament). Buck a declarat ca Chelsea va lua o decizie cu privire la noul antrenor in urmatoarele zile, deoarece „vrem sa stim numele noului antrenor inainte de transferurile din vara pentru a putea discuta despre noile achizitii”.

Potrivit unor indiscretii dinaintea finalei, Di Matteo ar fi fose demis si in caz de victorie, insa acum, presa engleza si suporterii echipei sunt de parere ca este de neconceput ca Chelsea sa nu ii reinnoiasca contractul lui Di Matteo. In trecut, Roman Abramovich a demis antrenori de faima internationala precum Mourinho si Ancelotti, deoarece, in ciuda victoriilor din campionat, nici unul nu reusise sa-i faca pe plac patronului, cucerind Liga Campionilor.

„Di Matteo a contribuit la succesul echipei din Liga Campionilor si din campionat, era o legenda inainte ca jucator, iar acum este o legenda ca antrenor”, a declarat Gianfranco Zola pentru BBC. Chiar si Jupp Heynckes, antrenorul celor de la Bayern a declarat despre italian: „Chelsea ar trebui sa-i ofere un contract pe 3 ani”.

Cuvinte cheie in pagina: , , ,

Comentariile sunt inchise.