UEFA va face teste sangvine incepand cu acest sezon

Potrivit ultimelor stiri si pariuri Liga Campionilor, UEFA a anuntat ca va introduce din sezonul 2013-2014 controalele de sange in toate competitiile pe care le organizeaza

Comitetul Executiv al UEFA a hotarat ca din sezonul viitor sa se introduca in mai multe competitii europene controalele sangvine. Pana in prezent, UEFA a efectuat teste de sange doar la turneele finale, Euro 2008 si Euro 2012. Aceste controale antidoping vor fi facute atat in competitii, dar si in afara acestora. Astfel jucatorii vor trebui sa dea mostre de urina sau de sange, iar in unele cazuri chiar ambele. Forul continental a mai spus ca in sezonul trecut al Ligii Campionilor si Europa League s-au efectuat 1374 de controale de urina, dar nu a existat nici un rezultat pozitiv la aceste teste. Dintre aceste teste, 813 au fost facute in cea mai importanta competitie europeana, iar majoritatea au fost verificate de EPO. Peste 60% din controale au fost efectuate in afara competitiei, la bazele de pregatire ale echipelor. Cele doua finaliste de anul acesta, Bayern Munchen si Borussia Dortmund au fost testate de cinci ori in afara competitiei, iar 30 de jucatori ai acestor echipe au fost supusi la cel putin trei astfel de controale.

Pe langa aceste controale de sange, UEFA a lansat impreuna cu laboratorul acreditat WADA de la Laussane un studiu pentru a analiza profilele de steroizi a aproape 900 de jucatori care au fost testati de cel putin 3 ori in competitiile UEFA incepand cu anul 2008. Studiul va fi insa unul anonim, iar rezultatele nu vor duce la sanctiuni asupra jucatorilor.

Cuvinte cheie in pagina: , , ,

Comentariile sunt inchise.